Tre vardagsrätter på nytt sätt – byt ut ingredienser och spara pengar!

När maten blir dyrare gäller det att hitta nya sätt att spara. Det kan vara lättare än du tror. Här tipsar matprofilen Sandra Palmqvist om några vardagsrätter som är lätta att laga och där det finns pengar att spara genom att göra rätterna vegetariska.
– Generellt kan man försöka tänka på att köpa råvaror i säsong, men med tanke på inflationen och de ökande matpriserna kan det vara svårt att veta vad det blir, säger Sandra Palmqvist, matredaktör på allas.se.
Att laga själv är ett annat tips som nästan alltid blir billigare än att köpa färdigt. Att dryga ut färsgrytan med rivna rotfrukter såsom morot, rotselleri och palsternacka är ett annat tips från Sandra.
Köp konserver och fryst
– Konserver såsom tomatsås, bönor, svamp och liknande är också en bra grund för höstens grytor, säger hon.
Många gånger är det billigare att köpa frysta råvaror i stället för färska, säger Sandra.
– Inte alltid dock, man får hålla ögonen öppna helt enkelt i dessa osäkra tider.
Här kommer tre tips på billiga vegetariska rätter, som är både lättlagade och goda:
Recept: Byt ut köttfärssåsen – spaghetti med linser
Recept: Byt ut falukorven – stroganoff med tofu
Recept: Byt ut fisken – vegetarisk gratäng med pasta
Affiliate Gallery